Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite

de Criss in Prajituri, 23 Iun 2015 | 1848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -300 g zahar
  • -300 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 linguri apa clocotita
  • -4 linguri ulei
  • -1 ceasca visine fara samburi
  • -1 ceasca cirese fara samburi
  • -80 g nuci prajite si tocate grosier
  • -zahar vanilat pentru pudrat
  • -50 g ciocolata neagra topita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele si visinele, nucile si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.(o parte din cirese si visine le-am dat prin putina faina pentru a nu se lasa la fund.) Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se traseaza linii din ciocolata topita si se taie in patrate potrivit de mari.
E o prajitura foarte buna, spornica, aromata, pufoasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-0
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-1
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-2
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-3
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-4
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-5
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-6
Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite-7

COMENTARII (26)

Moni_alex

Moni_alex 1

23.06.2015, 22:11

ce bine arata!

Criss

Criss 1

24.06.2015, 10:31

Multumesc tuturor pentru comentarii si aprecieri.

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!