Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata

de Rux in Prajituri, 10 Ian 2014 | 10432 vizualizari

 

...cu alune...delicioasa combinatia...un dulce nepretentios de sfarsit de saptamana in familie...va garantez deliciul :)
Pandispanul il aveam de multa vreme salvat la favorite, reteta am admirat-o la Simonici( multumesc scumpa mea) fiind preluata de la incredibilul Eric Lanard....cu siguranta va ramane favorit de azi inainte pentru ca este pur si simplu senzational :) si abia astept vara sa-l pot combina cu fructe dulci si zemoase :) ma gandesc la zmeura...mmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 25 gr unt
  • vanilie( am pus eu)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare( am pus eu)
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina( sau amidon)
  • 50 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 7 sau 8 linguri de zahar( sau va rog sa puneti cat va place dupa ce gustati)
  • frisca
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 50 gr ciocolata neagra 75% cacao
  • 25 gr unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata:

Blatul:

Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam untul topit si mixam in continuare, apoi faina, praful de copt si praful de sare. Eu am impartit in doua aluatul rezultat si am copt individual doua blaturi subtiri.( atentie se coc foarte repede la 180 de grade). Aveti desigur varianta sa turnati toata compozitia si sa coaceti un singur blat pe care  dupa ce s-a racit sa il taiati in doua( sau trei bucati de ce nu).

Am lasat blaturile sa se raceasca si apoi le-am taiat in doua. Au rezultat patru jumatati pe care le-am suprapus.

Crema:


Punem pe foc intr-un vas, laptele, zaharul si vanilia. Lasam sa se infiebante nu inainte de a opri o cana de lapte caldut.

Amestecam galbenusurile cu faina si laptele( cana oprita) la mixer( sau cu un tel) si turnam in fir subtire peste laptele fierbinte din oala de pe foc. Lasam sa se ingroase si mixam  tot timpul. Lasam crema pe foc in jur de 12 minute. Dam deoparte vasul si adaugam untul. Racim crema.

Intre timp mixam frisca si jumatate din ea o adaugam in crema racita.

In jumatatea ramasa punem cacaoa.

Topim pe baie de aburi untul( cele 25 gr) si ciocolata.

Asamblam prajitura: Asezam blaturile si crema intre ele, iar deasupra imbracam in crema de vanilie. Deasupra cremei de vanilie punem frisca si imbracam prajitura in frisca cu cacao.

Lasam sa curga ciocolata deasupra si-o nivelam usor. Dam cateva ore la rece obligatoriu :)))....cu cat mai mult cu atat mai bine...sa vedem cum rezistati :))))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-0
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-1
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-2
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-3
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-4
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-5
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-6
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-7
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata-8

COMENTARII (53)

tanyapatap 1

12.01.2014, 14:53

mena29 1

12.01.2014, 23:25

Ciocooo,vreau si eu!

Rux 1

12.01.2014, 23:27

Multumeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04