Pandispan cu fragute si capsuni

de diaconta in Prajituri, 29 Mai 2011 | 4423 vizualizari

 

Pe langa retetele postate de fetele astea pricepute,prajitura mea este chiar ceva banal.Dar pentru ca nu am prea mult timp, am profitat si eu de aparitia capsunilor si fragutelor si am facut o prajitura foarte simpla.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • zahar
  • faina
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • sare
  • praf de copt
  • zeama de lamaie
  • capsuni
  • fragute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fragute si capsuni:

Ouale se cantaresc (ce ma amuza faza asta).Faina si zaharul se pun in cantitate egala cu greutatea oualor(de aceea n-am specificat cantitate pentru ele).Ouale mele au cantarit 400 gr,deci am pus 400 gr zahar si 400 gr faina.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga pe rand cele 8 linguri de apa.Se adauga si uleiul punandu-se cate putin pe marginea vasului in timp ce mixam.Praful de copt se stinge cu zeama de la o lamaie si se pune peste amestecul de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Faina se pune in amestecul de galbenusuri,apoi adaugam si albusurile amestecand usor cu o paleta.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se presara deasupra putin gris si se pun capsunii si fragutele.

Se da la cuptor pentru 40 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu fragute si capsuni-0
Pandispan cu fragute si capsuni-1
Pandispan cu fragute si capsuni-2
Pandispan cu fragute si capsuni-3
Pandispan cu fragute si capsuni-4

COMENTARII (68)

diaconta

diaconta 1

31.05.2011, 23:21

inca nu m-am dumirit nici eu

Sylvia

Sylvia 1

01.06.2011, 00:04

Superb arata nu am mai mancat fragute de ani de zile, tare buna cred ca a fost prajitura ta

diaconta

diaconta 1

01.06.2011, 18:54

Sylvia a fost buna,am cumparat fragutele,dar parca imi era dor de alea culese de mine cand hoinaream pe dealuri,erau atat de aromate si proaspete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!