Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone

de diaconta in Prajituri, 3 Feb 2013 | 6819 vizualizari

 

Demult îmi rămăsese gândul la pandişpanul perfect al Licuţei Marin.A venit timpul să mă conving că aşa este.Si cum primisem nişte şerbet de ciocolată,am găsit şi o frişcă naturală care mi-a satisfăcut gustul,am socotit tocmai potrivit sa le combin cu nişte mascarpone.Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos,dar la ornat cred că obosisem şi nu am reuşit ceea ce am vrut.
Pentru şerbet promit să revin cu reţeta.
Va spun doar ca blatul a fost deosebit de pufos ,iar crema foarte lejera si gustoasa.Dar deja ma cam laud,da’ daca am cu ce…….:))))) Si sa nu ziceti de dieta,ca aia numai’ de Luni se începe.

 

INGREDIENTE

Pentru pandişpan:
  • 6 oua
  • 260 g zahar
  • 230 g faina
  • 6 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamâie
Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 350 ml frisca naturala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 g şerbet de ciocolata
Pentru ornat:
  • 150 g frisca naturala
  • şerbet de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone:

Am pregatit mai întâi pandişpanul.

Am separat ouale(albusul de galbenus a se intelege):)))))

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat zaharul pe rând si am mixat în continuare,cam 20 de minute va dura etapa aceasta.Am pus si aromele si zeama de lamâie.

Dupa aceasta etapa vom lucra doar cu lingura.

Am adaugat cate doua linguri de ulei,amestecând usor cu miscari de jos in sus pentru ca spuma sa nu se lase.

Apoi am pus galbenusurile si am amestecat la fel.

La final am pus faina si am încorporat-o usor.

Am pus compozitia într-o tava tapatata cu hartie de copt(20x30 cm) si am pus în cuptorul preâncalzit.

Am lasat focul mic si l-am copt 35 de minute.

Verificati cu o scobitoare când este copt .

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor,apoi l-am taiat in doua pe orizontala.

Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra.

Daca este cazul puteti pune si întaritor de frisca.

Eu nu am pus.

Pentru crema am mixat mascarponele cu serbetul de ciocolata,apoi am adaugat frisca.

Am amestecat usor.

Am pus crema între cele doua blaturi obtinute.Am pastrat putina crema pentru decor.

Deasupra am ornat cu frisca ,crema si serbet de ciocolata.

De preferinta se portioneaza dupa ce a stat la rece,dar parca-i dupa preferinte când pofta te înghionteste?

M-am inspirat de aici

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202016
retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202017
retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202018
retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202019
retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202020
retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202021
retete culinare - Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone 202022

COMENTARII (52)

Miha 1

04.02.2013, 22:05

Eu incep dieta de lunea cealalta

diaconta 1

04.02.2013, 22:19

Miha la care dieta te bagi fata draga?
stai asa ca mai avem nevoie de tine

Valclaudia 1

18.02.2014, 17:44

Stai sa-mi cer eu portia mea din prajitura asta de-un an..... Sper ca mi-ai pastrat-o!........

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55