Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard

de simona72 in Torturi, 17 Mai 2013 | 14000 vizualizari

 

De la inceput va spun ca m-am indragostit. L-am urmarit de multe ori la tv si ma cucerit de-a dreptul. Este genul de barbat de care m-as indragostii atit de usor, cu zimbetul lui sarmant, de usurinta cu care face toate bunatatile dulci si-ti da impresia ca le poti face si tu...De origine franceza este un Patissier celebru mutat in Marea Britanie din 1989. El a declarat în interviuri că, în ciuda activității sale, el nu are un dinte dulce și că slăbiciunea lui este branza. Deci....ne potrivim:))

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 125 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

pt umplutura:

  • 400 ml smantina pt frisca
  • 100 gr zahar
  • fructe(capsuni,afine,zmeura)

pt decor:

  • frunze de menta
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard:

Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de oua in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute.

Se topeste untul, se amesteca mereu in el si se lasa pina devine usor aramiu. se pune untul peste oua in timp ce se mixeaza. La urma se adauga faina amestecat cu praful de copt, se amesteca usor si se pune aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am avut eu. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.  Va asigur ca va iesi un pandispan perfect.  

Frisca se bate spuma cu zaharul. Fructele se spala, se rup coditele, iar cele mari se taie in sferturi. (capsunile sunt prospete, celelalte congelate)

Blatul racit se taie in trei parti si se asambleaza: se pune pe platoul de servit tortul primul blat, se unge cu frisca batuta, deasupra fructe, alta parte de blat se unge cu frisca, urmatoarea foaie de blat, se pune frisca ramasa si fructe dupa bunul plac.

Se lasa la frigider pt 2ore. Pt decor am folosit frunzulite de menta si zahar pudra. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

pandispanul este perfect, dar se poate insiropa atunci cind asamblam tortul

2

eu am respectat intocmai reteta maestrului, singura diferenta a fost ca, cantitatile lui au fost duble, a facut un tort mai mare,dublu

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (43)

Constelatialeu 1

22.06.2013, 17:01

La multi ani !
Sa zic si aici,poate-mi dai o bucatica...de coasta..

simona72 1

22.06.2013, 17:21

Multumesc mult dragilor!!! Cleme carnita am dar fara oase de rontait

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:54

ce bun este !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100