Pandispan cu fructe si crema fina de branza

de diaconta in Prajituri, 17 Mar 2016 | 1400 vizualizari

 

O prăjitură simplă dar foarte gustoasă.


Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am încă multe vişine pentru prăjituri, puse la păstrare dupa reţeta de aici.


Dar apoi m-am gândit că i s-ar potrivi o cremă răcoroasă.Aşa a şi fost.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pandişpan:

  • 7 oua
  • 350 g zahar
  • 320 g faina
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Un borcan mare de vişine pentru prajituri

Ingrediente crema de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri smântâna grasa

Ingrediente crema de fructe de padure:

  • 200 g afine congelate
  • 50 g zmeura congelata
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml sirop de la visine
  • 2-3 linguri crema de brânza

Mai avem nevoie de sirop de visine pentru însiropat blatul.

Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe si crema fina de branza:

Am pregatit mai întâi pandispanul.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o.

Peste spuma de albusuri,am adaugat alternativ amestecul de galbenusuri si faina.

Va trebui sa amestecati  foarte usor pentru ca spuma sa nu se lase.

Am adaugat vanilia si coaja de lamâie.

Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.Deasupra am pus vişinele scurse de sirop.

Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute,primele 20 de minute la 200 de grade ,iar apoi am redus temperatura la 180 de grade.

Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit crema de brânza.

Am mixat frisca si smântâna ,am adaugat mascarponele si zaharul.

Am pus-o la frigider.

Cât s-a copt blatul,am pregatit crema de fructe de padure.

Am amestecat fructele cu zaharul si siropul si le-am pus sa fiarba.

Le-am lasat sa fiarba pâna ce a scazut suficient încât sa se închege .

Am lasat sa se raceasca,apoi am pus 3 linguri de crema de brânza.

Am taiat blatul în doua si l-am însiropat cu sirop de visine, apoi am pus crema de fructe de padure.

Deasupra blatului am pus crema de brânza.

Am lasat la frigider câteva ore, a fost mult mai buna rece.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433413
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433414
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433415
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433416
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433417
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433419
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433420
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433422
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433423
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433424
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433425
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433426
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433428
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433429
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433430
retete culinare - Pandispan cu fructe si crema fina de branza 433431

COMENTARII (26)

diaconta 1

20.03.2016, 14:09

Multumesc Claudia

Constelatialeu 1

20.03.2016, 18:48

Bunaciune a`la Dia..

Catalina L 1

20.03.2016, 20:20

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D