Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura

de Brindusa in Torturi, 11 Ian 2012 | 9383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 7 oua, separate
  • 150 g faina, cernuta
  • 150 g zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • SIROPUL
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml suc de zmeura
  • CREMA
  • 400 g smantana grasa
  • 90 g ciocolata minim 55% cacao
  • 200 g zmeura (proaspata sau inghetata)
  • PENTRU ORNAT  
  • 400 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • colorant roz
  • bombonele colorate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura:

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul unei forme rotunde, detasabila, de 26 cm pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt.

Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura cremoasa. Mie mi-au trebuit cam 7 minute, la viteza turbo.

Adauga toate galbenusurile si cu mixerul pe pulse incorporeaza-le rapid. Nu amesteca prea mult.

Pune toata faina peste oua si, cu o spatula incorporeaz-o amestecand de jos in sus (nu circular), ca sa nu se piarda prea mult din volum.

Toarna compozitia in forma si niveleaz-o. Coace blatul 25 de minute, sau pana ce trece testul scobitorii.

Inchide caldura in cuptor si lasa blatul sa se raceasca in cuptorul lasat cu usa intredeschisa. (asta ca sa nu se lase blatul dupa racire)

Cand s-a mai racorit, scoata blatul pe un gratar, indeparteaza folia de copt si lasa-l sa se raceasca bine. Cand s-a racit complet, taie-l in doua si insiropeaza-l.

Pentru sirop: fierbe pe foc mic apa si zaharul pana ce acesta se topeste (cam 2 minute). Lasa la racit. Amesteca inauntru sucul de zmeura

Intre cele doua blaturi se pune crema. Incalzeste smantana la foc mic, fara sa o fierbi. Pune in ea ciocolata, las-o 2 minute. apoi incorporeaz-o bine. Mixeaza crema cateva minute, ca sa fie mai pufoasa. Adauga zmeura si amesteca usor. Lasa la racit. 

Crema cu mascarpne pentru ornat se face foarte simplu: amesteca putin mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta se topeste. Adauga un varf de colorant roz si incorporeaza bine.

Pune unul din blaturile insiropate pe un platou, pe el intinde crema si acoper-o cu celalalt blat.

Orneaza marginile tortului cu 1/3 din crema. Pe restul foloseste-o sa faci flori pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (40)

VERONICA2607 1

12.02.2012, 13:41

la favorite cu ea....

alinutza1983 1

10.03.2012, 09:23

cat de frumos arataaaaaaaa!

babi5 1

05.09.2013, 07:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura