Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

de Alinutza80 in Prajituri, 27 Ian 2013 | 42895 vizualizari

 

Pandispanul cu mere este o delicioasa prajitura de casa, care imbina gustul dulce si aromat al pandispanului cu prospetimea si dulceata merelor. Aceasta reteta reprezinta o varianta reconfortanta si delicioasa a pandispanului traditional, perfecta pentru a fi savurata in orice moment al zilei sau ca desert la ocazii speciale.
Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere este usor de preparat si necesita doar cateva ingrediente simple, care pot fi gasite cu usurinta in orice bucatarie. Aceasta prajitura poate fi personalizata in functie de preferintele individuale, adaugand ingrediente precum scortisoara, nuci maruntite sau stafide pentru a obtine o aroma si o textura suplimentara.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 8 linguri zahar(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)

Pentru blatul de pandispan:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

zahar pudra pentru ornat sau frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere:

Iata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust).

Intre timp pregatim  blatul de pandispan asa:albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 15 minute pana prinde o crusta pe deasupra.

Peste blatul din tava se toarna merele calite si restul de compozitie ramasa, apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute(se face testul cu scobitoarea).

Se orneaza cu zahar pudra sau frisca (dupa preferinta).

Se poate servi alaturi de o  inghetata de vanilie sau un  frappe cu inghetata de vanilie.

Merita incercata si prajitura de post cu mere si nuci

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere