Pandispan cu mere

de Alinutza80 in Prajituri, 27 Ian 2013 | 14938 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 8 linguri zahar(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)

Pentru blatul de pandispan:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

zahar pudra pentru ornat sau frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mere:

Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust).

Intre timp pregatim  blatul de pandispan asa:albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 15 minute pana prinde o crusta pe deasupra.

Peste blatul din tava se toarna merele calite si restul de compozitie ramasa, apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute(se face testul cu scobitoarea).

Se orneaza cu zahar pudra sau frisca(dupa preferinta).

Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu mere-0
Pandispan cu mere-1
Pandispan cu mere-2

COMENTARII (15)

Alinutza80

Alinutza80 1

28.01.2013, 17:15

Va multumesc mult!

Sim0na

Sim0na 1

28.01.2013, 21:31

tare buna este!!!

Alinutza80

Alinutza80 1

29.01.2013, 13:20

mersi Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!