Pandișpan cu ness si dulceață

de iry-gabriela in Prajituri, 8 Oct 2015 | 5694 vizualizari

 

Am preluat reteta din revista Practic în bucatarie dar la care am facut mici modificări, iar eu am sa o prezint așa cum am facut-o.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă;
  • 200g de zahar;
  • O cană de lapte;
  • O cană de ulei;
  • 1 1/2 cana de făină;
  • 1 lingură de cacao;
  • 1 lingură de ness;
  • Un praf de copt;
  • 4 linguri de dulceață de hultoane (cireșe mari)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandișpan cu ness si dulceață:

Ouale se vor mixa împreună cu zahărul,  până se va forma o cremă  spumoasă ce creste in volum.

Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand încontinuu. La final se va adauga faina, pe care o amestecam cu praful de copt. 

Compoziția obținută se va împarte în 3 boluri astfel încât : un bol va rămâne simplu, în al doilea adaugăm cacao si ness,  iar in al treilea adagam dulceață. 

Se va unge o tava nu prea mare (eu am folsit cea din folie de aluminiu)cu ulei si se va tapeta cu făină, dupa care se va turna compoziția primului bol pe mijlocul tavii, formandu-se un cer.

Compoziția celui de al doilea bol se va turna exact in mijlocul primei compoziții.

Iar compoziția celui de al treilea bol se va turna in mijlocul celei de a doua compoziție ca in poza.

Se da la cuptor bine incins timp de 55 de minute la foc moderat.

Cat este călduță  se pudrează cu zahar pudră. 

TIPS-URI

1

Dulceață trebuie sa fie bine închegată deoarece va subția compoziția si riscam sa nu se coacă.

2

Ordinea asezarii compoziției se poate inversa in functie de cat doreste fiecare, dar eu am ajuns la concluzia: daca dorim o coacere uniformă a acestei prajituri ordinea ar trebui sa fie 3-2-1 si nu 1-2-3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandișpan cu ness si dulceață" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine