Pandispan cu sirop de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2014 | 1000 vizualizari

 

Pot numara pe degetele de la o mana retetele care m-au impresionat cu adevarat,pentru ca eu sunt foarte pretentioasa la gusturi si in plus de asta nici nu mananc anumite ingrediente pe care toti oamenii in general le mananca,asa ca de cele mai multe ori,apreciez toate retetele dar…foarte rar gatesc vreuna din ele :) Aseara,am vazut o astfel de reteta care chiar m-a facut sa imi doresc sa o fac si eu…acest pandispan cu sirop de fructe,varianta vazuta de mine era cu sirop de mure,dar…m-am adaptat la ce am gasit in piata :) oricum trebuia sa ii adaug si o nota personala,asa ca in afara de zmeura…am adaugat si apa de trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pandispan:
  • 250 gr unt moale
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie si lamaie
  • Pentru siropul de zmeura:
  • 3 masuri de zmeura proaspata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri apa de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu sirop de zmeura:

Untul moale la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pana cand a devenit o spuma,am adaugat apoi pe rand ouale si putin din faina pentru a nu se taia crema,am incorporat bine ouale,am renuntat la mixer si cu ajutorul unei spatule am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt,am adaugat esentele si la urma laptele,am amestecat bine totul si am pus aluatul intr-o forma de tort tapetata cu unt si am dat la cuptor la foc mic pana cand pandispanul a trecut testul cu scobitoarea.

Siropul: Am pus intr-o craticioara zmeura,apa de trandafiri si zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic,apoi am trecut totul printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele fructelor.

Dupa ce pandispanul s-a copt,cat inca a fost foarte fierbinte,l-am intepat cu o scobitoare si am turnat peste el siropul de zmeura pentru a-l patrunde bine.Am lasat la racit si mai apoi am servit alaturi de o lingura de smantana naturala…ce iti poti dori mai mult?! :)…as spune ca e un desert perfect…dar astept cu drag si parerea voastra!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326377
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326378
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326379
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326380
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326381
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326382
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326383
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326384
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326385
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326386
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326387
retete culinare - Pandispan cu sirop de zmeura 326388

COMENTARII (9)

ralu_ca 1

14.06.2014, 20:39

Rocsi 1

14.06.2014, 22:01

Imi place si mie pandispanul

Luckycake 1

15.06.2014, 10:43

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D