Pandispan cu zmeura

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 2262 vizualizari

 

Ce noroc ca am zmeura in gradina pentru ca am vazut ca pe piata este foarte scumpa, peste 50 lei/kg.
Si vreau sa va mai spun ca imi place tare mult pandispanul cu zmeura pentru ca iese dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 500 g zmeura.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 29/40 cm
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus. Aluatul se dilueaza cu laptele, apoi se adauga 2/3 din zmeura clatita cu apa si scursa, incorporand-o incet. Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presarand pe deasupra restul de zmeura. Se introduce tava la cuptor pana cand pandispanul trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si cand se raceste se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu zmeura-0
Pandispan cu zmeura-1
Pandispan cu zmeura-2
Pandispan cu zmeura-3
Pandispan cu zmeura-4
Pandispan cu zmeura-5
Pandispan cu zmeura-6
Pandispan cu zmeura-7
Pandispan cu zmeura-8
Pandispan cu zmeura-9
Pandispan cu zmeura-10
Pandispan cu zmeura-11

COMENTARII (17)

diaconta 1

17.07.2015, 22:03

Eu zic ca un desert cu zmeura este intotdeauna excelent

diaconta 1

17.07.2015, 22:04

Sunt putine retete pe care le stiu pe de rost )))) mereu fac modificari

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 22:46

Bine, eu la pandispan si la checuri pun faina din ochi, am masurta-o doar cand am postat aici retetele . Si da, chiar este excelent un desert cu zmeura. Pacat ca s-a cam trecut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04