Pandispan genovez cu mere

de Sylvia in Prajituri, 4 Feb 2010 | 4390 vizualizari

 

Pentru serile tot mai lungi care vin in care adesea ne gasim cu o ceasca cu ceai fierbinte in mana va propun aceasta reteta pe care am luat-o dintr-o carte cu prajituri ” Colectia casei ” luata din Romania .

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari curatate si cu miezul scos,
  • 20 grame unt fara sare,
  • 20 grame zahar vanilat,
  • 3 oua,
  • 60 grame zahar tos,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 90 grame faina,
  • o lingurita scortisoara macinata,
  • 20 grame unt fara sare moale dar rece.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan genovez cu mere:

Preparare : se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza cu unt si hartie de copt tava rotunda. Se taie rondele 2 mere si cubulete cel de-al treilea mar.


Intr-o tigaie se topeste la foc mic cele 20 grame de unt si zaharul vanilat si se caramelizeaza merele, incepem cu feliile de mere pe care apoi le asezam pe fundul tavii in asa fel incat sa acoperim toata suprafata , iar apoi caramelizam cubuletele de mere si le scoatem la racit.


Punem un vas mai mare cu apa si lasam sa dea un clocot si o luam de pe foc. Peste el punem un bol potrivit ca marima astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa . In acest bol se amesteca cele trei oua cu zaharul si esenta de vanilie, le mixam bine pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se scoate bolul de pe vasul cu apa si se amesteca pana se raceste compozitia, apoi adaugam faina si scortisoara amestecand incet pana la omogenizare.


Adaugam si cele 20 de grame de unt topit si amestecam incet iar apoi cu o lingura punem merele cubulete caramelizate si amestecam pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava peste feliile de mere si se da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand prajitura se rumeneste deasupra si introducand un betisor de lemn in interiorul acestei se constata ca acesta iese curat . Se lasa la racit 10 minute dupa ce se scoate din cuptor inainte de a se scoate din tava.


Eu am presarat peste ea scortisoara deoarece ador combinatia de scortisoara si mar. Se serveste calduta cu un ceai aromat fierbinte, este delicioasa si foarte lejera

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan genovez cu mere 16136
retete culinare - Pandispan genovez cu mere 16138
retete culinare - Pandispan genovez cu mere 16140
retete culinare - Pandispan genovez cu mere 16141

COMENTARII (6)

diana_k 1

04.02.2010, 16:51

foarte buna prajitura

Sylvia 1

04.02.2010, 17:06

Mulumesc pentru aprecieri, mai este pentru toata lumea Si eu sunt foarte mare admiratoase a desertului lejer ca regula si cel cu mere e preferatul meu

rivka 1

04.02.2010, 17:24

arata fff fain sylv, nu mai apuc sa tin pasul cu tot ce postati...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10