Pandispan in sos de lamaie

de adnia in Prajituri, 24 Ian 2013 | 955 vizualizari

 

Acum un an si ceva mi-am achizitionat o revista de bucatarie "Bucataria pt. toti". Ei bine, si dupa atata timp, ea constituie o incantare si o adevarata sursa de minunatii pt mine. Pt. astazi am ales un pandispan cu bezea si muuult sirop delicios de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de portocale
  • 120 gr. faina
  • 6 oua
  • 1 cubulet de unt
  • 3 albusuri
  • 50 gr. zahar praf
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan in sos de lamaie:

 

Am mixat galbenusurile cu  150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana cand a trecut testul scobitorii. Pt. ca nu am pus praf de copt, pandispanul meu nu a crescut inalt, dar nici nu am avut intentia.
Dupa ce blatul meu s-a copt, l-am rasturnat si am scos repede hartia de copt, apoi l-am portionat in patratele potrivit de mari, si am lasat sa se raceasca. Dupa ce si acest pas a fost depasit, am luat patratele de pandispan si le-am azezat intr-o alta tava unsa cu unt  (de jena, in cazul meu) si le-am lasat sa astepte cuminti decorul.
Intre timp am preparat bezeaua din cele 3 albuse ramase si zaharul pudra. Am asezat cate un mot de bezea pe fiecare patrat de pandispan in parte, apoi am dat din nou la cuptor, la foc foarte, foarte mic, pana cand bezeaua s-a intarit si s-a colorat putin, devenind aurie. In acest moment, prajitura mea a fost aproape gata.
Pana cand aceasta s-a racit, eu am preparat siropul de lamaie: am pus la fiert 200 ml apa cu 150 zahar, zeama si coaja de la lamaie, pana cand s-a legat.
Am turnat acest sirop parfumat cu grija in tava unde se aflau prajiturile si am lasat 30 min sa se intrepatrunda aromele, apoi am servit. Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mai mult decat delicioase!
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan in sos de lamaie-0
Pandispan in sos de lamaie-1

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

24.01.2013, 15:16

draguta prezentarea

gaby_gabytza 1

24.01.2013, 15:32

buuuun bun

Bunica 1

24.01.2013, 19:14

Placeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04