Pandispan marmorat cu visine

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Iun 2014 | 2002 vizualizari

 

O prajitura rapida, racoritoare, care se pregateste repejor, si care poate fi facuta de oricine.
Daca nu va plac visinele sau nu aveti le puteti inlocui cu ce vreti.
Puteti folosi fructe congelate sau proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • visine congelate
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan marmorat cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Oprim 4 linguri din aceasta compozitie, in care vom pune cacaoa iar restul il turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Vom pune si compozitia maro ( cea in care am pus cacao ) deasupra si cu ajutorul unei fruculite o imprastiem cu miscari circulare, prin toata tava. Peste punem visinele ( fara sambure, bineinteles ) si dam la cuptorul preincalzit app. 30 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca, dupa care se taie dupa prferinte.

Se poate pudra cu zahar . Pofta buna!  

Am folosit tava de la cuptor. Eu din aceasta compozitie am mai facut si un chec, initial trebuia sa fie mai inalta :D



 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan marmorat cu visine-0
Pandispan marmorat cu visine-1

COMENTARII (23)

Corinuta 1

12.06.2014, 10:50

foarte frumoas e!

Rocsi 1

12.06.2014, 21:20

Ce bunatateee

Irina 1

07.08.2014, 17:48

astea sunt printre deserturile mele preferate! usor de facut, racoroase, poti sa le faci cu tot felul de fructe, cat e vara de lunga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04