Pandispan pentru tort buturuga

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mar 2013 | 3019 vizualizari

 

Imi era frica ca o sa-mi crape blatul, fiind si prima oara cand am incercat aceasta reteta, dar nu, a iesit minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 100 gr cacao neindulcita(70%)
  • 1 lingura praf de copt
  • 8 oua
  • 330 gr zahar
  • un sfert ceasca migdale macinate sau 1 lingura vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pentru tort buturuga:

Amestecam impreuna cacao cu faina si praful de copt si lasam deoparte. Punem ouale cu zaharul intr-un bol si mixam cu mixerul la viteza mare cca 15 min pana cand compozitia devine densa si are culoare pala. Turnam cate putin peste compozitie, faina amestecata cu cacao si amestecam incet cu o lingura (la mixer va face balonase de aer) pana cand devine o compozitie omogena. Asezam compozitia intr-o forma dreptunghiulara 30cm cu 40cm, care in prealabil am pus hartie de copt si punem la cuptorulul preincalzit la 190C ptr cca 20-25 min(depinde de cuptorul fiecaruia) sau pana cand vedem ca, incepe sa se intareasca pe la colturi.

Scoatem blatul din forma si rasturnam pe un prosop de bucatarie, si tragem usor de hartie pana se desprinde toata.infasuram cu prosopul si rulam apoi infasuram blatul cu tot cu prosop, in foaie de ciolofan transparent si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, e gata de desfasurat usor si de umplut cu garnitura pe care o doriti!

 

TIPS-URI

1

Cand scoateti blatul din forma, puteti sa rasturnati direct pe masa avand presarat zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan pentru  tort buturuga-0
Pandispan pentru  tort buturuga-1
Pandispan pentru  tort buturuga-2
Pandispan pentru  tort buturuga-3
Pandispan pentru  tort buturuga-4
Pandispan pentru  tort buturuga-5
Pandispan pentru  tort buturuga-6

COMENTARII (20)

Doralinda

Doralinda 1

18.03.2013, 15:05

Simona

loredanaaa

loredanaaa 1

25.03.2013, 10:09

bun

Doralinda

Doralinda 1

25.03.2013, 11:09

loredana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!