Pandispan simplu

de iri_iri in Prajituri, 23 Apr 2012 | 20885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua,
  • 2 cani de zahar,
  • 2 cani de faina,
  • 100ml ulei,
  • esenta de rom,
  • cacao,
  • optional si stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan simplu:

Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Se adauga galbenusurile si uleiul, iar la final se adauga esenta, faina si stafidele.   

Se pregatesc 2 tavi de unica folosinta de aluminiu, se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se adauga 3/4 din compozitie in ambele tavi, iar in cealalta parte se adauga cacaua si se amesteca dupa care se adauga peste compozitiile din tavi in mod egal. Se dau tavile la cuptor 30 de minute, dupa care se scot si se pudreaza cu zahar pudra.  

Se feliaza cand s-au racit complet.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan simplu-0
Pandispan simplu-1
Pandispan simplu-2
Pandispan simplu-3
Pandispan simplu-4
Pandispan simplu-5

COMENTARII (18)

iri_iri

iri_iri 1

24.04.2012, 20:52

va pup

mihaela09maria

mihaela09maria 1

12.02.2013, 15:08

e f buna reteta insa ai uitat sa mentionezi praful de copt care este esential (zic eu) insa a iesit o minunatie de pandispan. de asemenea m-am mai inspirat si din alta retata pt design, ca sa imi iasa zebra. delicios

diaconta

diaconta 1

12.02.2013, 15:12

Mihaela09maria,la pandispan nu e nevoie de praf de copt daca albusurile se mixeaza mai mult timp si incorporeaza suficient aer.
Spre exemplu,eu am incercat reteta aceasta si a iesit minunat :http://www.bucataras.ro/retete/pandispan-perfect-22039.html
ti-o recomand cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!