Panellets

de nadina73 in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 2999 vizualizari

 

Este specifc spaniol,o traditie care se face in acest sezon,super bune,tradus ar veni "spiridus"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de migdale
  • 1 kg zahar praf
  • 1 plic piure de cartofi(comert)
  • coaja rasa de la 1 o lamaie
  • 1 pahar de apa calduta
  • cacao -optional 1 lingura
  • Decor:
  • migdale  drobite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panellets:

Se amesteca bine faina de migdale cu zaharul pudra.

Se adauga pireul  de cartofi,se pune coaja de lamaie si apa calduta cate putin.

Se amesteca bine totul si se framanta bine pentru a se putea forma bilute si devine aurie.

Daca doriti si cu cacao ,se scoate din compozite si se pune 1 lingura de cacao

Se fac bilute care se dau prin migdale zdrobite sau macinate .

Sant foarte bune,posibil ca in tara sa gasiti mai greu faina de migdale nu stiu,dar daca aveti posibilitate incercati-le..................merita va spun sincer

PS:sant facute de prietena mea danuta,as minti sa zic ca le-am facut eu,dar am vrut sa va impartasesc si voua aceata reteta minunata zic eu.

 

 

TIPS-URI

1

sant si in comert dar si pretul e pe masura ,echivalentul la aproape 2 kg de carne o cutie cu 12-15 bucatele in ea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panellets 59907
retete culinare - Panellets 59908
retete culinare - Panellets 59909

COMENTARII (33)

nadina73 1

11.01.2011, 11:33

Elena , sincer in Romania nu stiu.............aici in spania este in Mercadona,Bonarea..........nu stiu unde locuiesti tu?

adry88 1

18.05.2011, 21:24

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55