Panetone a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 10 Dec 2009 | 9457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 150 ml ulei,
  • 200 gr zahar(daca va place mai dulce puneti mai mult,
  • 300 ml lapte,
  • drojdie 90 gr,
  • 400 ml apa clocotita,
  • sare,
  • stafide ,
  • jumate kg rahat,
  • faina cat cuprinde..cca 1,5 kg,
  • coaja de la o portocala si de la o lamaie.
  • sirop:
  • 3 lg zahar,
  • 1 lg apa.
  • nuca cocos  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panetone a la Michelle:

Faina se opareste cu apa clocotita,Preparam drojdia.apoi adaugam peste faina,adaugam si celelalte ingrediente inclusiv rahat si stafide,framantam bine ..trebuie sa ne iasa un aluat moale...lipicios.lasam 10 min sa se odihneasca ,apoi il punem in 2 tavi de cozonac..sau in ce doriti si il lasam cc 30 min,apoi il coacem la foc mediu cca 40 min.

facem un sirop din ingrediente..si gand scoatem panetonele din cuptor il ungem cu siropul si il pudram cu nuca cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panetone a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Michelle 1

11.12.2009, 08:02

da luminita inca mai unul intreg..vrei?

luminita20_2006 1

11.12.2009, 16:09

eh macar o faramitura acolo

Bucataras Dragos 1

12.12.2009, 23:51

in sfarsit am gasit reteta de panetone mersi mult am mancat si e delicios si vreau sa vad si cum ii facut de casa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt