Panettone cu crema de smantana si nuca

de mihaelar63 in Dulciuri, 3 Feb 2015 | 2639 vizualizari

 

Trebuie folosit si ultimul panettone. Azi maine vine alt transport de Paste .:D . Aceasta crema de smantana cu nuci o foloseam la foile cu miere . Mai simplu de preparat nu se poate . Este acrisoara si poti controla zaharul dupa dorinta .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 panettone [500 gr]
  • 500gr smantana
  • 300 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • 200 gr stafide sultanine mari
  • 100 ml rom [ sau coniac]
  • 100 ml apa
  • bucati de nuca
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone cu crema de smantana si nuca:

  1. Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul.
  2. Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom .
  3. Panettonele se taie in doua sau trei si se umple cu crema .
  4. Acoperiti tortul cu smantana , decorati cu stafide si nuci nezdrobite .
  5. La sfarsit decorati si cu putina miere .

TIPS-URI

1

Fructele uscate se pot hidrata mai repede daca sunt tinute in lichid cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone cu crema de smantana si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.02.2015, 16:19

Crema aceasta era la praji cu miere . Pana acum n-am preparat-o de 25 de ani )))

Rocsi 1

03.02.2015, 21:21

Sa stii ca eu vreau portia mea, nu o dau la nimeni!

mihaelar63 1

03.02.2015, 21:46

Rocsi imi place de tine . Micadar hotarata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zahar "Lavandat"