Panini all'olio

de Rux in Piine, 18 Noi 2010 | 2319 vizualizari

 

O painica deosebit de aromata si de iubita de catre italieni...

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei si in plus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Dizolvati drojdia in apa, amestecati faina cu sarea si apoi turnati in mijloc apa si drojdia, framantati in jur de zece minute sau pana devine moale si elastic aluatul. Acoperiti cu o folie unsa cu ulei si lasati o ora la crescut la loc caldut.

Impartiti aluatul in 12 mingiute pe care le intindeti cu un facalet rand pe rand si apoi rulati usor cu mana pana se formeaza rulourile noastre.
Mai lasati la crescut 20 de minute( in timp ce se incinge cuptorul la 200 grade sau treapta 6 pe gaz. Coaceti 15 minute si lasati apoi la racit. Pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 

COMENTARII (14)

vanilla

vanilla 1

19.11.2010, 13:10

parca simt si mirosul de painici caldute!!!

Rux

Rux 1

19.11.2010, 13:44

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!