PaniPuri

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2012 | 4180 vizualizari

 

O reteta indiana destul de "picanta" :D

 

INGREDIENTE

  • o ceasca gris
  • 3 linguri faina alba
  • 135 gr conopida
  • 100 gr mazare
  • 2 limete
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 2 lingurite chimen macinat
  • sare,piper( cate o lingurita)
  • o lingurita zahar
  • o lingurita coriandru
  • o lingurita chilli
  • 2 lingurite pudra usturoi
  • o lingurita scortisoara
  • apa
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PaniPuri:

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit". Mazarea,conopida si cartofii taiati cubulete se pun la fiert.Intr-un castronel se stoarce sucul de la limete si se amesteca cu toate condimentele pana se formeaza o pasta.Pasta aceea se pune intr-o strecuratoare (strecuratoare pe un castronel) si se pune apa peste,apasand cu o lingurita pana ramane un fel de "suc" in castron.Pasta ce a ramas in strecuratoare o aruncam.Dupa cele 10 minute luam coca si o rupem in bilute mici.Fiecare biluta o intindem cu sucitorul cat sa fie rotunda si nu foarte subtire.Intr-o tigaie , cand s-a incins uleiul punem cate 2-3 gogosele (depinde de marimea tigaii si de indemanare) si le tinem sub ulei cu o spumiera pana se umfla apoi le intoarcem pe o parte si pe alta pana se rumenesc.O sa devina crocante.Dupa ce au fiert mazarea,conopida si cartofii, se scot din apa si se paseaza . Se face o gaura in partea de sus a gogoselelor si se umplu cu piureul din legume.Se mananca cu sucul condimentat din castronel . Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - PaniPuri 181018
retete culinare - PaniPuri 181019
retete culinare - PaniPuri 181020
retete culinare - PaniPuri 181021
retete culinare - PaniPuri 181022

COMENTARII (22)

RoXx 1

08.10.2012, 00:05

multumesc Daria

epurasha2bb 1

04.12.2012, 21:19

si mie imi plac din ce in ce mai mult retetele indiene! si condimentele lor picante dar intr-un fel aparte, deosebit de neuitat

RoXx 1

04.12.2012, 22:11

hehe da

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D