Panna Cotta

de nico15 in Dulciuri, 17 Aug 2011 | 2215 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 portii de panna cotta:

  • 200 ml de smantana
  • 100 ml de lapte  
  • 30 g de zahar
  • 10 grame de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 100 g de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Preparare reteta de Panna Cotta:

Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul.

Separat intr-un vas punem gelatina sa o hidratam cateva minute, dupa care luam putin lapte si punem gelatina punand-o pentru cateva secunde pe foc maxim 20 de secunde la foc mic, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se tempereze aproximativ 20 de minute dupa care se adauga peste lapte si smantana dulce se amesteca.

Se trece la umplerea formelor, numai dupa ce aceasta s-a racit. Se umplu formele si se dau la frigider aproximativ 1:30 Se incearca daca este gata.

Eu am servit panna cotta cu un dressing de zmeura. Am blenduit zmeura si am adaugat un pic de sirop de zmeura din comert. Daca vi se pare foarte dulce adaugati putina zeama de lamaie.

Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

timpul de pregatire este minim, dar timpul de asteptare pana isi face gelatina efectul dureaza destul de mult, asa ca rabdare.

RETETA IN IMAGINI

Panna Cotta-0
Panna Cotta-1
Panna Cotta-2
Panna Cotta-3
Panna Cotta-4
Panna Cotta-5

COMENTARII (15)

Lau

Lau 1

18.08.2011, 10:59

vreau si eu

DIANA B

DIANA B 1

18.08.2011, 16:17

Ce frumos-i cel facut in silicon

MIUTA

MIUTA 1

18.08.2011, 17:13

Super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!