Panna cotta

de Meea in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 805 vizualizari

 

Ce poate fi mai elegant decat torturile insiropate biiine si panna cotta? Desert specific italienesc si totodata specific doamnelor rafinate si cochete! De 8 martie,am pregatit impreuna cu prietena mea,Ligia, panna cotta pentru toate femeile dragi noua. Reteta pe cat este de simpla pe atat de mult incanta orice moft,va asigur! Pregatiti si voi acest desert pentru rasfat propriu sau pentru doamnele dragi din jurul vostru!
          Va doresc o zi frumoasa si speciala, de 8 MARTIE ♥ !
-KSSS

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 70g zahar
  • un plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar (galben)
  • decor:
  • fructe de padure
  • ananas
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta:

  Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece.
          Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc 1-2 minute pana cand zaharul s-a topit si este pe punctul de fierbere si adaugam si vanilia.

Stingem focul si lasam smantana deoparte 1-2 minute. Adaugam apoi gelatina umflata si amestecam bine.
          Punem vasul pentru panna cotta oblic intr-un cofrag de oua (sau orice altceva va este la indemana) si punem panna cotta cat sa acopere jumatate din vas (uitati-va la poza de mai jos si veti intelege mai bine).

Lasam panna cotta la frigider 1-2 ore sau la congelator (daca va grabiti).Dupa ce s-a intarit,umplem cealalta jumatate de vas cu panna cotta amestecata cu colorant alimentar galben si lasam la frigider pana se intareste.
          Decoram cu bucati de ananas si fructe de padure.

  Gata treaba! Acum sa trecem la rasfat!

 

TIPS-URI

1

Reteta pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/03/panna-cotta.html

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna cotta 431158
retete culinare - Panna cotta 431159
retete culinare - Panna cotta 431160
retete culinare - Panna cotta 431161
retete culinare - Panna cotta 431162
retete culinare - Panna cotta 431163

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

10.03.2016, 23:18

Si eu doresc

Meea 1

11.03.2016, 18:32

Va astept!!

noiinbucatarie 1

16.03.2016, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21