Panna cotta cu aroma de lavanda

de Oana in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 6681 vizualizari

 

Un desert fin, cu o aroma deosebita si subtila de.....lavanda!! 

 

INGREDIENTE

    • 450 ml smantana lichida
    • 200 ml lapte
    • 10 gr gelatina (foite sau granulata)
    • 3 linguri zahar
    • o pastaie de vanilie
    • o lingurita flori de lavanda comestibila
    • Sos de fructe de padure:
    • 200 gr afine
    • 2 linguri zahar
    • o foita de gelatina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu aroma de lavanda:

  • hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece

  • amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic

 

  • adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante

  • taie batonul de vanilie si scoate semintele, apoi adauga-le in lapte

  • adauga florile de lavanda si batonul de vanilie, crestat

  • cand incepe sa fiarba, ia craticioara de pe foc si lasa 1-2 minute sa se racoreasca si sa se infuzeze bine aromele

  • scurge bine foitele de gelatina (mai putin una, pastreaz-o pentru sosul de fructe) si adauga-le in laptele fierbinte

  • strecoara apoi totul si pune amestecul de lapte in pahare sau forme si pune-le la frigider cateva ore, pana se intaresc

  • intre timp, pune afinele cu zaharul la fiert si lasa-le sa dea cateva clocote (poti folosi afine proaspete sau congelate)

  • mixeaza apoi cu un blender vertical, direct in craticioara si adauga foita de gelatina oprita si scursa de apa

  • omogenizeaza bine pana se topeste, apoi imparte sosul in paharele cu panna cotta intarita si mai lasa o ora la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu aroma de lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

17.06.2017, 19:37

Waw! Arata minunat!

Panacris 1

13.04.2018, 10:54

mihaelar63 1

14.04.2018, 14:39

Cu adevarat un desert fin

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu capsuni