Panna cotta cu bostan

de ianculubita in Dulciuri, 12 Ian 2013 | 1338 vizualizari

 

Ati facut vreo data acest desert cu bostan??daca nu,va sfatuiesc sa incercati;este incredibil de bun!!

 

INGREDIENTE

  • 400ml smantana lichida
  • 3foi de gelatina
  • 1lingura cu zahar
  • 1felie de bostan
  • 3cm de radacina de ghimbir
  • 1pastaie de vanilie Tonka
  • sos caramel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu bostan:

Pentru inceput facem crema de bostan;intr-un vas se pune la fiert bostanul curatat si taiat cubulete,ghimbirul,pastaia de vanilie si un praf de sare;dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,restul se strecoara si se paseaza cu blenderul vertical;piureul obtinut se pune in borcan si se poate tine la frigider mai mult timp pentru alte retete.Acum,smantana cu zahar,4linguri din piureul facut,se amesteca pe foc mic pana se topeste zaharul apoi se adauga gelatina care a stat 10min in apa rece;se amesteca bine apoi se portioneaza in forme care se dau apoi la frigider 2-3h;la servire se rastoarna pe farfurie si se pune sos caramel deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna cotta cu bostan 197529
retete culinare - Panna cotta cu bostan 197530
retete culinare - Panna cotta cu bostan 197531
retete culinare - Panna cotta cu bostan 197532
retete culinare - Panna cotta cu bostan 197533
retete culinare - Panna cotta cu bostan 197534

COMENTARII (9)

MonaMimi 1

12.01.2013, 15:32

mamaieelena 1

12.01.2013, 16:03

super arata

Rocsi 1

12.01.2013, 20:56

Ce faina este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21