Panna cotta cu capsune

de Cocktail_of_Senses in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 1982 vizualizari

 

Este un desert perfect pentru vara. Usor si savuros, acesta este in opinia mea desertul verii. Sosul de fructe il puteti inlocui cu orice fruct preferati: fructe de padure, zmeura, kiwi, sau chiar vanilie si ciocolata.

Tehnica de preparare este foarte simpla, tot ce va trebuie este rabdare, intrucat este preferabil sa stea cateva ore bune la rece.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5-6 portii aveti nevoie de: 
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 esenta vanilie
  • 120-150 g zahar pudra in functie de cat de dulce o doriti
  • 10 g gelatina
  • 100 ml lapte rece
  • Pentru sos:
  • 1-2 maini de capsune
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsune:

Pentru inceput lasati gelatina la inmuiat in lapte aproximativ 50 ml.

Fierbeti la foc mic frisca lichida amestecata cu zahar si esenta de vanilie, dar fara sa dea in fiert. Adaugati gelatina, amestecati bine si luati de pe foc.

Pregatiti vasele in care veti monta panna cotta si umeziti-le cu putin apa rece inainte. Turnati frisca calda in fiecare vas si lasati la racit cel putin 5 ore.

Pentru sos amestecati capsunele cu blenderul si adaugati zaharul.

Dupa ce s-a racit si s-a intarit rasturnati prajitura in farfurie si ornati cu sosul de fructe.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!

 

COMENTARII (11)

Rocsi 1

24.05.2014, 21:51

Delicioasa!

Cocktail_of_Senses 1

25.05.2014, 18:24

Va multumesc dragilor pentru comentarii! O duminica frumoasa!

laura_n 1

26.05.2014, 13:07

chiar ca perfect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04