Panna cotta cu capsuni

de Aletta in Dulciuri, 1 Mai 2016 | 455 vizualizari

 

Este un desert de vara,usor si delicios, potrivit chiar si pentru doamnele care tin la silueta :P


Reteta am luat-o de la un bucataras talentat de pe site .

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • o pastaie de vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • 20 g gelatina
  • zahar dupa gust.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsuni:

Frisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste.

Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se pun in forme si se pun intr-o tava ca sa stea inclinate.( m-am cam chinuit la etapa asta) :P  dar m-am descurcat..

Se pune la frigider pana cand preparam capsunile.

Capsunile se pun intr-o cratita cu zaharul si apa cat sa le acopere, se lasa cam 20 de minute apoi se baga la blender.

Se pune restul de gelatina,preparata anterior( se pune o lingura,doua de apa peste apoi se pune la bain marie)
 Se pune peste partea alba si se lasa la frigider pentru cateva ore.

Se poate decora cu capsuni.

 

TIPS-URI

1

se pot folosi si capsuni congelate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna cotta cu capsuni 440591
retete culinare - Panna cotta cu capsuni 440592
retete culinare - Panna cotta cu capsuni 440593

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.05.2016, 21:20

Ce frumoasa!

Aletta 1

03.05.2016, 09:59

multumesc :">

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!