Panna cotta cu cirese

de Bya Ralu in Dulciuri, 2 Iun 2016 | 738 vizualizari

 

Reteta am luat-o de aici! http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2016/05/panna-cotta-cu-cirese.html


Nu va pot explica cat de super buna este !yummmmmmmmmmmmm mai vreau! :X

 

INGREDIENTE

  • 300 g cirese
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 linguri apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 g gelatina granule
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu cirese:

Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara.

Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros.

Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie.

Se opresc 8 linguri din compozitia de cirese.

Restul se paseaza cu un mixer vertical pana devine o crema fluida.

Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se lasa deoparte.

Laptele se amesteca cu smantana lichida, se pune pe foc pana se incalzeste,se adauga gelatina pana se dizolva complet gelatina.

Laptele se pune peste pasta de cirese pasata,se toarna in forme si se dau la frigider pentru 3-4 ore sau pana a doua zi.

Cand serviti se pune sosul de cirese.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta cu cirese-0
Panna cotta cu cirese-1
Panna cotta cu cirese-2
Panna cotta cu cirese-3
Panna cotta cu cirese-4
Panna cotta cu cirese-5
Panna cotta cu cirese-6

COMENTARII (32)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

03.06.2016, 20:18

multumesc

laura_n

laura_n 1

10.06.2016, 16:35

Ce bunaciune! Cand vin la finii mei, sa imi pregatesti din asta ))

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.06.2016, 20:27

bine nasa)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!