Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Ian 2016 | 625 vizualizari

 

Aveam niste fraguti rataciti si niste smantana care trebuia executata si am executat, ca ce sunt eu in fata mea....

 

INGREDIENTE

  • Panna cotta
  • 250 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 130 ml lapte
  • 120 g zahar farin
  • 5 foi de gelatina
  • Jeleu de fragi
  • 100 g fragi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita amidon
  • 1 foaie gelatina
  • Krant
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • Sos de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate:

Mai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece si stoarsa bine, omogenizam. Jeleul obtinut in impartim in 4 pahare, eu am folosit doua mici gen cupa si doua inalte, paharele inalte le-am asezat inclinate ca jeleul sa se inchege inclinat, pentru efect. Lasam sa se raceasca bine apoi ne apucam de panna cotta.

Panna cotta: Laptele cu zaharul le punem sa fiarba, 2-3 clocote, separat punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Dupa ce laptele a fiert, tragem craticioara de pe foc si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam smantana dulce, asezam din nou pe foc si amestecam bine pana se omogenizeaza, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem deoparte, stoargem bine foile de gelatina si le incorporam in amestecul de lapte cu smantana. Apoi turnam peste jeleul din pahare.

Cat timp stau la rece paharele pregatim krantul. caramelizam 2 linguri de zahar, adaugam nuca macinata, omogenizam si o rasturnam pe un fund uns cu putin ulei, aplatizam bine si lasam sa se raceasca. Apoi maruntim cu un cutit.

 Scoatem paharele de la rece si presaram deasupra krantul maruntit si apoi ornam cu sos de ciocolata

 

 

TIPS-URI

1

am folosit un plic cu 6 foi de gelatina echivalentul a 10 g

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421373
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421374
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421375
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421376
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421377
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421378
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421379
retete culinare - Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate 421380

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

09.01.2016, 00:07

Deja vreau si eu

Zamfira 1

09.01.2016, 08:59

dantes 1

09.01.2016, 14:09

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18