Panna Cotta cu fructe de pădure

de diaconta in Dulciuri, 11 Dec 2011 | 11697 vizualizari

 

Mă hotărâsem să fac doar un desert aşa mai lejer,că doar acuşica vin sărbătorile şi iar ne vom destrăbăla la capitolul “dulce” si nu numai.Şi cum nu aveam nici prea mult timp de pierdut prin bucătărie,am zis să fac doar o panna cotta cu nişte fructe de pădure,ocazie cu care am vrut să testez o frişcă, pe care în sfârşit am găsit-o,naturală ,fără zahăr şi fără conservanţi.Exact ce aveam nevoie.Mă declar mulţumită.
Panna cotta sau “smântâna coaptă” cum îi spun italienii, este originară din regiunea Piemonte(nordul Italiei),dar ea s-a răspândit treptat în întreaga Italie,în Grecia,Franţa sau Finlanda.In principiu este vorba despre frişcă (sau smântână)şi lapte,amestecate cu zahăr,fierte înăbuşit,la care se adaugă gelatina şi se pun la rece.
Se poate servi cu fructe de pădure,ciocolată,caramel,cafea sau orice altceva vi se pare potrivit.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frişcă naturala neîndulcita
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 15 gr gelatina granule
  • ½ plic tort gelee rosu
  • Sirop de fructe de padure
  • Fructe de padure(afine,zmeura,mure)
  • 0 lingura de zahar

 Putin ulei sau unt moale pentru uns formele    

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu fructe de pădure:

Din tort gelee rosu si fructe de padure preparam o gelatina.Nu-I neaparat nevoie,eu am vrut pentru contrastul de culoare.Punem cate putin in formele pregatite,pe care in prealabil le-am uns cu ulei sau unt.

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte rece.

Restul de 150 ml lapte,il amestecam cu 4 linguri de zahar si zaharul vanilat,intr-o craticioara.Punem pe foc si lasam sa fiarba 2 minute.Adaugam apoi si frisca.Punem din nou pe foc,aducem la punctul de fierbere,fara insa a mai fierbe amestecul.

Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o punem in amestecul de frisca si lapte.Amestecam foarte bine cu telul.

Lasam sa se racoreasca putin,apoi punem in forme peste stratul de gelatina rosie.Punem formele la frigider pentru cateva ore.

Pentru a le scoate din forma,daca nu aluneca,se pun formele in putina apa calda si astfel se vor scoate cu usurinta.Le rasturnam pe un platou.

Pentru sosul de fructe de padure,amestecam fructele cu zaharul si le fierbem foarte putin.Eu le-am trecut prin strecuratoare pentru a elimina semintele de la zmeura si mure.Daca-l dorim mai consistent,putem adauga o lingurita de amidon alimentar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137214
retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137215
retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137216
retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137217
retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137218
retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137219
retete culinare - Panna Cotta cu fructe de pădure 137220

COMENTARII (68)

Criss 1

19.12.2011, 06:00

Moama cum arata!

diaconta 1

19.12.2011, 08:58

Criss atat de simplu si atat de bun

Bya Ralu 1

20.12.2011, 13:47

yammy yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S