Panna Cotta cu jeleu de kiwi

de mimmi in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 2577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii avem nevoie de :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 250 ml lapte,
  • 15 g gelatina,
  • anason/scortisoasa/vanilie,
  • 150 g zahar,
  • Pentru jeleu de kiwi :
  • 4 kiwi(cca 300 g ),
  • 20 g gelatina,
  • 150 ml apa,
  • 50 g zahar,
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu jeleu de kiwi:

Punem gelatina la inmuiat in putina apa,cat sa o acopere si o lasam pana se umfla. Punem laptele la fiert cu zaharul si anasonul (sau alta aroma la alegere ) lasam pe foc pana se topeste zaharul,avand grija sa nu fiarba,dupa care il lasam deoparte sa se racoreasca putin. Punem gelatina in frisca lichida,dupa care punem cratita pe foc pana se topeste gelatina,avand grija sa nu fiarba frisca. Turnam frisca peste lapte,amestecam putin si turnam in forme,pe care le dam la frigider pentru cca 1 ora,pana se incheaga putin(cat sa nu curga).  

Pentru jeleu,prima data punem apa cu zaharul la fiert,cand s-a topit zaharul,adaugam kiwi-ul pasat si mai lasam sa fiarba cca 5 minute,lasam la racit. Gelatina o punem la inmuiat,in putina apa,cat sa o acopere si o lasam sa se umfle,dupa care o topim pe bain-marie. Dupa ce s-a racit piureul de kiwi,adaugam gelatina topita,amestecam dupa care turnam peste panna cotta si lasam la frigider pana s-a inchegat jeleul de kiwi (eu am lasat peste noapte ).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna Cotta cu jeleu de kiwi 154126
retete culinare - Panna Cotta cu jeleu de kiwi 154127
retete culinare - Panna Cotta cu jeleu de kiwi 154128
retete culinare - Panna Cotta cu jeleu de kiwi 154129

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

27.03.2012, 18:04

Ubulika 1

28.03.2012, 07:40

kiwiiiiii

Criss 1

28.03.2012, 09:02

Delicios! Eu inca n-am facut panna cotta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D