Panna cotta cu pepene galben si capsune

de ianculubita in Dulciuri, 28 Iul 2014 | 3529 vizualizari

 

Este un desert usor de facut si super bun;as manca asa ceva zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 1pepene galben mai mic
  • 300g capsune
  • 400ml smantana lichida
  • 200ml lapte
  • 70g zahar
  • 1baton de vanilie
  • 6foi de gelatina
  • 250g coacaze rosii
  • 2-3linguri zahar
  • 1plic tort-jelee rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu pepene galben si capsune:

Pulpa pepenului curatate de coaja si seminte se paseaza la blender,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 200ml smantana,100ml lapte,35g zahar si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie;dupa ce s-a topit zaharul,se adauga 3foi de gelatina hidratate in apa rece,se amesteca bine sa se dizolve si se lasa sa se raceasca

Capsunele de asemenea pasate,piureul se trece prin sita,rezultatul il punem in vas pe foc impreuna cu restul de smantana,lapte,zahar si semintele de vanilie;se adauga si gelatina,se amesteca pentru omogenizare si se da deoparte sa se raceasca

Dupa ce s-au racit,punem in trei boluri panna cu pepene,se pun la frigider sa se intareasca,in alte 3boluri panna cu capsune,de asemenea se lasa la frigider

Dupa ce s-au intarit(nu dureaza mult),in bolurile cu pepene se pune panna cu capsune iar in bolurile cu capsune,se pune panna cu pepene si se dau din nou la frigider;in acest timp se pregateste jeleul de coacaze;

Se paseaza fructele,se trec prin sita,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,iar dupa cateva minute se da vasul deoparte si se incorporeaza tort-jelee dupa instructiunile de pe plic

Se serveste panna-cotta cu jeleu de coacaze si fructe

Pe langa cele 6boluri,pentru ca mi-a ramas compozitie,am facut si o panna-cotta la cupa;poate stiti si voi metoda dar va spun si eu

Se pune 2-3linguri de panna de pepene in cupa,se pune cupa in frigider inclinata,dupa ce s-a intarit se adauga alta culoare,de aceasta data nu mai e nevoie sa stea inclinata,doar in cazul in care avem 3culori si se serveste cu jeleu.

TIPS-URI

1

Zahar la fructe se adauga dupa cat sunt de coapte si dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu pepene galben si capsune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel