Panna cotta cu portocale

de anca_rm in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 3312 vizualizari

 

O reteta de panna cotta dietetica dar foarte buna .  Am folosit ingrediente pentru doua portii asa ca daca doriti sa incercati reteta si sa faceti pentru mai multe persoane va trebui sa tineti cont sa dublati sau triplati totul .
Este un desert care arata tare bine servit din pahare sau turnat pe farfurii .
 
Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html  .
 
Aceasta frumoasa provocare a fost lansata , asa cum am mai spus, pe blogul  “Bunatati de prin lume adunate”   http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html

 

INGREDIENTE

  • -250 ml suc proaspat de portocale
  • -250 ml lapte migdale
  • -10 gr gelatina
  • -50 gr fulgi migdale
  • -2 linguri zahar/indulcitor (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu portocale :

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit .

Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr.

Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale .

Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile .

In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste.

Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.

Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca .

 

Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu portocale " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

03.02.2016, 22:13

Wow! Candva eram mare fana...arata wow!

kytz 1

02.01.2017, 09:32

Ancutsa 1

11.12.2018, 14:25

Un rasfat dulce dar si dietetic!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert pancakes cu mere