Panna Cotta cu sirop de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 2 Aug 2013 | 6416 vizualizari

 

Va garantez ca este un preparat usor de facut, potrivit pentru zilele calduroase de vara - pentru ca este rece - si are o textura extraordinara! Trebuie sa-l incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida;
  • 90 ml. lapte dulce;
  • 100 gr. zahar;
  • 1 plic gelatina (10 grame);
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 2 linguri sirop gros de visine (de preferat facut in casa);
  • 1 pliculet (2 gr.) cafea solubila (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sirop de visine:

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte.

Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega gelatina.

Oprim focul si turnam amestecul in castronele de sticla umezite cu putina apa rece sau in forme de silicon.

Eu am amestecam 250 ml. din aceasta compozitie cu pliculetul de cafea solubila si am facut si cateva portii de panna cotta cu cafea.

Lasam la frigider minim 3 ore, scoatem din forme panna cotta si servim adaugand deasupra sirop de visine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna Cotta cu sirop de visine 249424
retete culinare - Panna Cotta cu sirop de visine 249425
retete culinare - Panna Cotta cu sirop de visine 249426
retete culinare - Panna Cotta cu sirop de visine 249427
retete culinare - Panna Cotta cu sirop de visine 249428
retete culinare - Panna Cotta cu sirop de visine 249429

COMENTARII (44)

alilianaa 1

02.08.2013, 21:55

tare bun..

Patricia Iordache 1

03.08.2013, 09:23

Fetelor, e asa simplu de facut si asa gustoasa!Multumesc!

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:09

ce inimioara frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!