Panna cotta cu sos de capsuni

de Bianca20 in Prajituri, 14 Iun 2015 | 988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. zahar;
  • o pastaie de vanilie;
  • 10 g. gelatina;
  • 450 g. capsuni;
  • 70 g. zahar;
  • 30 ml. apa.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sos de capsuni:

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la pastaie si se lasa la racit 5 minute sau pana cand putem pune degetul in ea fara sa ne frigem. Se adauga gelatina si se amesteca energic pentru  a se dizolva complet.  

Se pune compozitia in pahare. Eu am pus paharele intr-o tava si le-am rezemat de margini pentru a sta inclinate. Se dau la frigider pentru cel putin 4 ore.

Intre timp, se prepara sosul de capsuni. Acestea se taie in sferturi, se adauga zaharul si apa peste ele. Se pun pe foc si se lasa pana incep sa fiarba. Puteti sa lasati sa se raceasca putin inainte de a le pune in blender. Sosul obtinut se da printr-o sita pentru a indeparta semintele de la capsuni.

Se da la frigider si odata ce crema de lapte s-a intarit si sosul s-a racit, se adauga sosul peste crema. Se tine la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta cu sos de capsuni-0
Panna cotta cu sos de capsuni-1
Panna cotta cu sos de capsuni-2
Panna cotta cu sos de capsuni-3
Panna cotta cu sos de capsuni-4
Panna cotta cu sos de capsuni-5
Panna cotta cu sos de capsuni-6
Panna cotta cu sos de capsuni-7
Panna cotta cu sos de capsuni-8
Panna cotta cu sos de capsuni-9
Panna cotta cu sos de capsuni-10
Panna cotta cu sos de capsuni-11
Panna cotta cu sos de capsuni-12

COMENTARII (8)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.06.2015, 08:49

Rocsi

Rocsi 1

15.06.2015, 20:55

Vin la degustare!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:13

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!