Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Gelatina se pune intr-un castronel cu 3-4 linguri sirop sau apa pentru a se hidrata (cateva minute sunt suficiente).
Smantana lichida, laptele, zaharul vanilat si cacaoa (dizolvata in putin lapte) se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta bucatele si gelatina hidratata. Se lasa sa fiarba cca 1 min si, eventual, se lasa un pic sa se racoreasca inainte de a se varsa in forme de silicon (udate cu apa rece in prealabil).
Se pot aseaza cateva visine in forme si, peste acestea, se va turna compazitia, inca fierbinte. Dupa ce s-a racit in forme se introduce la frigider pt cca 2 ore.
La servire se stropeste cu sos de ciocolata, gelatina facuta cu sirop de visine, dulceata etc.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult