Panna cotta cu visine si ciocolata

de dakris in Prajituri, 11 Iun 2012 | 6200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana lichida pt frisca
  • 200 ml lapte 3,5% grasime
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 50 g ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (8g)
  • sirop visine
  • visine
  • Pt sosul de ciocolata
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu visine si ciocolata:

Gelatina se pune intr-un castronel cu 3-4 linguri sirop sau apa pentru a se hidrata (cateva minute sunt suficiente).

Smantana lichida, laptele, zaharul vanilat si cacaoa (dizolvata in putin lapte) se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta bucatele si gelatina hidratata. Se lasa sa fiarba cca 1 min si, eventual, se lasa un pic sa se racoreasca inainte de a se varsa in forme de silicon (udate cu apa rece in prealabil).

Se pot aseaza cateva visine in forme si, peste acestea, se va turna compazitia, inca fierbinte. Dupa ce s-a racit in forme se introduce la frigider pt cca 2 ore.

La servire se stropeste cu sos de ciocolata, gelatina facuta cu sirop de visine, dulceata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu piersici