Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 4101 vizualizari

 

Usoara dar aromata, simpla dar sofisticata - Adinuta! :)) La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • 150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
  • 150 ml frişcă îndulcită
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 12 gr gelatină
  • capşuni şi miere pentru sos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!:

Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.

Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.

Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!) Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă. Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.

Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme. Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!-0
Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!-1

COMENTARII (37)

Rux

Rux 1

07.02.2012, 17:03

Vaaaaiiiii!!! Ce e bunatatea asta frumos colorata??? Splendida Gabyta!!! Muuuuulti Ani si aici Adinutei!!!

madi_marin

madi_marin 1

07.02.2012, 17:47

La multi ani, Adinutza! Super delicios desert...gaby!

lia maria

lia maria 1

07.02.2012, 20:20

ce mult imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!