Panna Cotta mentolată

de diaconta in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 2129 vizualizari

 

Pentru că nu am putut păcătui în voie,m-am gândit sa fac un „dulce” rapid şi bun,lejer,colorat,mentolat şi cu fructe.Adică o panna cotta,pentru care nu avem nevoie nici de prea multe ingrediente,se face rapid şi nici nu trebuie să aşteptăm prea mult până putem să-i „facem felul”.Singurul inconvenient este că se consumă la fel de repede precum se prepară.

 

INGREDIENTE

  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Esenta de vanilie
  • Tort gelee rosu+ sirop de zmeura
  • Tort gelee transparenta+ sirop de menta
  • Ciocolata
  • Caise,fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta mentolată:

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte.

Preparam tort gelee rosu  cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie.

Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta.

Luam laptele de pe foc si punem frisca.Punem vasul iar pe foc si aducem la punctul de fierbere(dar nu  fierbem).

Incalzim gelatina si o punem in amestecul de frisca.Adaugam si esenta de vanilie.Lasam sa se racoreasca putin amestecul,apoi turnam peste gelatina rosie.

Dupa ce s-a racit punem vasele la frigider.Daca vrem sa rasturnam continutul,ungem bolul cu putin unt sau ulei.Inainte de a-l rasturna punem bolul in putina apa calda.

Cam intr-o ora amestecaul se va inchega.

Eu am mai pus cateva fructe deasupra,apoi ciocolata sau jeleu de menta.

Gata desertul ….de facut si de mancat!!!!

Dar v-am lasat reteta.

 

RETETA IN IMAGINI

Panna Cotta mentolată-0
Panna Cotta mentolată-1
Panna Cotta mentolată-2
Panna Cotta mentolată-3
Panna Cotta mentolată-4
Panna Cotta mentolată-5
Panna Cotta mentolată-6

COMENTARII (54)

diaconta

diaconta 1

20.03.2012, 20:32

Madi gandeam ca vrei doar paharul

Sim0na

Sim0na 1

20.03.2012, 22:01

Minunat arata!

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

01.04.2012, 17:11

iubesc panna cotta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!