Panna Cotta rapida by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 1481 vizualizari

 

Dragii mei, azi va prezint o reteta de Panna Cotta cu care pot sa spun ca ma "scot" de fiecare data cand sotia mea vrea ceva dulce, iar eu nu prea am nici timp, nici chef (se mai intampla trebuie sa recunosc). :))
E foarte simpla, mai ales daca esti la inceput de drum in ale bucatariei. Si nu uitati, prezentarea este totul, pentru ca prima si prima data este impactul vizual - mananci cu ochii. Si bineinteles, tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste. :)

Credit foto: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

  • Creme patisserie – 600 ml
  • Lapte – 300 ml
  • Gelatina – 2 pliculete
  • Zahar – 120g – 150 g
  • Intaritor de frisca – 1 pliculet
  • Esenta de flori de portocal – 2 lingurite
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Pastaie de vanilie – 1/2 de pastaie careia ii scoateti semintele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta rapida by Alex Teacher:

 

 

Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;

Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;

Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;

Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;

La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;

In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;

Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;

Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;

Pofta buna ! 

 

COMENTARII (16)

cristeena20 1

02.03.2015, 23:52

foarte bine arata!

deyutzky 1

03.03.2015, 00:40

arata de visss!

Constelatialeu 1

03.03.2015, 06:21

Vreau si eu cota din asta rapida,dar am sa rad niste fragute,ca portocala-mi ramane-n gat....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59