Panna cotta Tricolor

de Sim0na in Dulciuri, 1 Dec 2012 | 1612 vizualizari

 

Acum cativa ani am constatat ca romanii nu respecta steagul sau insemnele nationale.. Mi-am dat seama de asta, in perioada in care locuiam in Danemarca.. In curtea fiecarui danez exista cate un catarg.. si un steag arborat.. sau coborat in berna, atunci cand familia intampina probleme..
Mi-ar place sa vedem si la noi acest lucru!! Mi-ar place ca steagul sa fie mai des vazut in mana unui roman, nu doar la meciurile de fotbal mai importante, sau de 1 Decembrie... Mi-as dori cam multe :)
Coincidenta sau nu, anul acesta tata s-a "inarmat" cu 6 metri de material, din care si-a dorit un steag :)) Si, binenteles, cine-i putea satisface dorintele, decat fi-sa, aduca yo! Si a iesit o frumusete de steag, de 1,50 x 80, ca doar nu eram nebuna sa-l fac de 6 m :P

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte dulce
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 1/2 esenta lamaie
  • zeama de la 1/2 lime
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • colorant alimentar albastru Wilton
  • 100 g zahar pudra
  • mure congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta Tricolor:

Gelatina am pus-o la hidratat in apa, conform indicatiilor date de producator.

Laptele l-am  pus la incalzit. Am adaugat 200 g si zaharul vanilat si am amestecat pana acesta s-a topit. Am luat vasul de pe foc si am adaugat smantana, amestecand bine. Am pus si gelatina hidratate, esentele, zeama de lime si coaja de lamaie. Am pus din nou vasul pe foc si l-am adus la punctul de fierbere, fara insa a-l lasa sa clocoteasca. Compozitia am impartit-o in doua:  una am lasat-o asa, iar cealalta am amestecat-o cu colorantul.

Am umezit cateva pahare, am pus din compozitia albastra si am dat paharele la congelator pentru cca 30 minute. Intre timp, compozitia galbena ramasa, am tinut-o la cald, acoperind vasul cu un capac.

Am scos paharele din congelator si am turnat si compozitia ramasa, formand straturi egale. Am dat din nou compozitia la congelator pentru cca 20 minute, apoi le-am tinut in frigider. 

Cu cca o ora inainte de servire am pregatit piurelul de mure, pe care l-am amestecat cu zaharul pudra, incalzindu-l putin pe foc. Am turnat piureul peste compozitia galbena (in poze nu-i atat de galbena cat era in realitate...), si am dat la frigider. Am decorat cu mure proaspete si.. am servit cu pofta!!
Mie mi-au iesit 4 pahare maricele.. Combinatia de vanilie - lamaie - mure este nemaipomentita!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta Tricolor-0
Panna cotta Tricolor-1
Panna cotta Tricolor-2
Panna cotta Tricolor-3
Panna cotta Tricolor-4

COMENTARII (22)

Sim0na 1

01.12.2012, 22:25

Va multumesc tuturor pentru aprecieri

Sim0na 1

01.12.2012, 22:30

Dia, eu mi-am descoperit patriotismul in perioada cat am fost plecati.. iar dorul de casa, desi imi era foarte bine acolo unde eram, era atat de mare.. Poate candva voi face o postare cu simtirile mele din perioada aia.. Mi-as fi dorit, si-mi doresc inca, sa am confortul financiar si linistea de acolo, dar sa locuiesc aici!! Si nu-mi doresc asta doar ptr mine..
La Multi Ani, iubitica mea romanca!!

diaconta 1

01.12.2012, 22:45

Sa scrii Sim0.Sigur ai ce povesti.Si eu mi-as dori ca toti sa ne simtim bine in tara noastra si cred ca vom apuca si ziua aceea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04