Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii

de naomy in Pizza, 5 Aug 2011 | 3739 vizualizari

 

Inainte aveam obiceiul sa cumpar pannini foarte des deoarece ne plac foarte mult mai ales in weekend cand difuzeaza un film bun, dar de o perioada incoace m-am hotarat sa- fac eu ,in plus am un avantaj pot sa-i fac cu ce ne place si sunt mai naturali si mai buni, si economic vorbind ies la jumatate de pret :)

 

INGREDIENTE

  • 1 bagheta de paine
  • 400 gr bacon
  • 300 gr cascaval ras
  • 1 rosie  sau chiar doua (sa fie cat mai moale)
  • 25 mil ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 3 frunze busuioc taiate marunt.
  • un vf de cutit de piper sortat( este un recipient cu 4 tipuri de piper)
  • o lingurita oregano (optional)
  • sare dupa gust.

       

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii:

Se pun toate condimentele si mirodeniile in uleiul de masline ,inclusiv catelul de usturoi si se lasa de seara pana dimineata.

Se taie bagheta in 3 buc. iar fiecare buc .se taie pe din doua.Separat se injumatatesc rosiile si ungem  cu ele fiecare buc.   in asa fel in cat pulpa de rosie sa patrunda in miezul de paine,apoi cu grija separam  uleiul de masline in asa fel in cat sa ramana doar continultul din interior cu doar putin ulei.

Cu acest continut impreuna cu catelul de usturoi care a fost bine maruntit ungem bucatiile  de paine cu o pensula de bucatarie si le lasam  deoparte.

 Separat impartim baconul si cascavalul la nr de buc de paine.Pregatim o tigaie mica pe  care o ungem cu putin din uleiul ramas si prajim cate o portie de bacon cateva secunde ,turnam peste cascavalul si se ia  tigaia de pe foc ,luam o buc.de paine si o lipim peste si presam bine  (vezi imagine 4).

In cazul in care cascavalul s-a lipit se foloseste o lingura de lemn plana cu care dezlipim cu grija .

Se repeta operatiunea pana se termina nr de buc.de paine care  in final devin asa numiti  PANNINII.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza deliciosa