Papanasi

de gepiza in Prajituri, 30 Sep 2012 | 4814 vizualizari

 

O reteta foarte usoara si hmmm

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • un vf cutit de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • zahar vanilat
  • smantana
  • dulceata capsuni
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

 Punem intr-o cratita branza,ouale,sarea,praful de copt,zaharul vanilat si faina cat cuprinde si amestecam foarte bine,sa fie tare incat sa poata fie modelata sub forma de gogosi gaurite si bilute.Apoi se pun la prajit.Cand se scot se pun la scurs pe servetel.

  La final se pune in fiecare papanas 2 linguri de smantana,apoi se pune biluta si peste, dulceata de capsuni.

  Se servesc fierbinti!

  Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot presara cu zahar vanilat

RETETA IN IMAGINI

Papanasi-0
Papanasi-1
Papanasi-2

COMENTARII (17)

gepiza

gepiza 1

02.10.2012, 19:31

Multumesc pentru aprecieri si pentru primire!
Sigur ca puteti sa luati cate unul!

bebelusha18

bebelusha18 1

04.10.2012, 19:49

ce bine arata..mmmm..vreau si eu

ela74

ela74 1

23.06.2013, 17:01

este o reteta foarte buna de papanasi,doar ca cei unguresti nu sunt asa(am trait 16 ani intr-o casa de maghiari).Cei unguresti sunt cu lapte,gris,branza dulce,zahar vanilat pesmet,zahar si frisca obtional,daca voi avea timp sa fac poze o sa postez reteta ungureasca de papanasi,cea pe care o stiu eu....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!