Reteta de preparare a papanasilor

de mosuletulene in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 3992 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Recunosc ca a fost o provocare, daca aseara mi-au iesit asa si asa, in seara asta au iesit bestial de faini si buni, asa ca sa purcedem, e adevarat Motane ca de data asta m-a lasat dus de instinct ;) :P

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 4 plicuri zahar vanilat burbon
  • 3 plicuri zahar vanilat obisnuit
  • un varf de sare
  • 100 grame zahar
  • 300 g faina
  • un praf de copt
  • 1/2 lingrita scortisoara
  • 4 oua intregi
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Deci branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, sarea, zaharul, praful de copt toate le-am pus intrun vas si le-am amestecat pana s-au omogenizat foarte bine, obtinand o coca nici prea consistenta nici prea moale. 

Cu mainile pline de faina am luat cate o bucata de coca cam cat mi-a intrat in podul palmei si am facut cate o sfera pe care am turtit-o usor si am facut o gaura la mijloc rezultand o forma de inel. Separat am facut mici cocoloase pentru "motul" :P papanasilor ;)

Am pus ulei intr-o tigaie mai adanca si i-am prajit la foc mai molcom sa creasca, rumeneasca si prajeasca fara insa ai arde.

La sfarsit i-am papat cu dulceata de afine si smantana!

Foaie verde si-o sulfina

Va doresc chiar pofta buna! ;)

Mosuletul

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza de vaci