Reteta de preparare a papanasilor

de diaconta in Dulciuri, 2 Apr 2013 | 10415 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Pentru că-mi rămăsese nişte brânzică bună de vaci,m-am hotărât să fac nişte papanaşi că tot nu făcusem demult.Acuma unii ar spune că sunt gogoşi nu papanaşi.Noi aşa îi pregătim.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g brânza de vaci
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri griş
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Ulei pentru prajit
  • Iaurt şi dulceata de maceşe pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul  si aromele.

Am pus grisul si faina pe rând .

Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare.

Depinde foarte mult si de cât este de scursa brânza.

Am format bilute,le-am aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.

Am mai facut si bilute mai mici de pus deasupra celor mari.

Le-am prajit în ulei.

Puteti sa folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu ulei.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.

Am servit papanasi cu iaurt si dulceaţă de maceşe.

TIPS-URI

1

ca topping pentru papanasi puteti opta si pentru ciocolata topita sau un sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu branza de vaci