Papanasi

de cristeena20 in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 67863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • 2 vanilii
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lta bicarbonat
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • putina sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr afine proaspete
  • 2 ling zahar
  • putina smantana dulce
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

 Intr-un bol amestecam branza de vaca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita , oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana , pana devine o coca consistenta (nici prea moale , nici prea tare).

 Lasam sa se odihneasca 10 minute la rece

 Intre timp punem afinele cu zaharul si putina apa la fiert pt cca 10 minute, pana sosul se leaga. Stropim cu putina lamaie si dam deoparte sa se raceasca.

 Punem ulei la incins si formam papanasii rotunzi cu o gaura in mijloc. Facem si o bila pentru fiecare. Din aceasta cantitate ies cca 5 papanasi mari..

Ii prajim pe ambele parti cca 3 minute si ii scoatem pe hartie absorbanta. Ii servim cu dulceata de afine si turnam putina smantata dulce deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi 344306
retete culinare - Papanasi 344307
retete culinare - Papanasi 344308
retete culinare - Papanasi 344309
retete culinare - Papanasi 344310
retete culinare - Papanasi 344311
retete culinare - Papanasi 344313
retete culinare - Papanasi 344314
retete culinare - Papanasi 344315
retete culinare - Papanasi 344316
retete culinare - Papanasi 344317
retete culinare - Papanasi 344318
retete culinare - Papanasi 344319
retete culinare - Papanasi 344320

COMENTARII (34)

marcela1979 1

20.04.2015, 02:42

jolygina 1

25.04.2016, 01:12

VI 1

26.04.2016, 09:28

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18