Papanasi

de nadina73 in Dulciuri, 6 Mai 2010 | 3517 vizualizari

 

sunt grozav de buni

 

INGREDIENTE

  • 500 branza vaci
  • 3 oua
  • 16 lingurite de gris
  • 5-6 lingurite de faina alba
  • 2 vanilii
  • pesmet (1 cana)
  • zahar brun 5-6 linguri
  • putin ulei
  • putina sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai moale,sa se poata modela usor)

Se pune apa la fiert intr-o cratita de 3-4 litri ,cu putina sare  ,iar cand  fierbe se da focul la mic .Se formeaza in mana mingiute mici care se pun in apa si se lasa sa fiarba 5 minute.

Apoi se scot cu ajutorul unei palete si se trec prin pesmetul prajit in putin ulei si apoi amestecat cu zaharul brun

Se servesc calzi cu smantana sau iaurt natural sau ....simpli pudrati cu zahar

Din aceste cantitati vor iesi aproximativ 30-33 bucati,

eu am facut portie dubla si mi-au iesit 76 bucati

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi 30307
retete culinare - Papanasi 30308
retete culinare - Papanasi 30309
retete culinare - Papanasi 30310
retete culinare - Papanasi 30311
retete culinare - Papanasi 30312
retete culinare - Papanasi 30313
retete culinare - Papanasi 30314
retete culinare - Papanasi 30315
retete culinare - Papanasi 30316
retete culinare - Papanasi 30317

COMENTARII (39)

nadina73 1

07.05.2010, 14:54

buni dar parca ziceai ca faci si tu ?sau nu am inteles bine

rivka 1

07.05.2010, 15:40

o da, asa ii facea si maicamia cand eram mici, i-am pus la favorite sa-i fac si eu cand ajung acasa , superbuni!

nadina73 1

07.05.2010, 15:42

prima data vino pe la mine manancai si apoi mergi acasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S