Papanasi

de Meea in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 1546 vizualizari

 

Trebuie sa va prezint o scurta situatie din care sa intelegeti cat de importanti sunt papanasii pentru familia mea! Totul incepe cand tatal meu vine de la tara cu 2 sticle de lapte,mere,pere,prune,struguri,capsiuni,piersici,cartofi,rosii,castraveti,oua etc.Si vine ,bineinteles, si cu piesa de rezistenta: brunza dulce de vaci!! O pune pe masa si mama pune repede smantana langa ea si dulceata fara sa mai puna vreo intrebare.Vine si sora mea desigur,si intreaba repede:"Unde sunt papanasii?Sunt gata?Cand ii faci?Cat dureaza?" si vai de capul meu atunci ca nici cale de intoarcere nu este cand sunt prinsa la mijloc si toti asteapta, ca niste copilasi mici dupa Mos Craciun, sa fac papanasi! :)) Ei acuma,doara imi plac si mie papanasii,dar eu as pune imediat mana pe oala sa o pun la fiert cu apa si sa fac niste macaroane:)).
Nah lasa ca nu-i nimic,imediat facem si papanasii si ii savuram alaturi de o dulceata de prune buna! Eu am facut papanasii sa arate mai micuti si finuti dar am zile si cand ii fac de nici apa nu mai poti bea dupa unul,atat de plin e stomacul de la ei! Pentru papanasii mai mari si grosi adaugati in plus o lingurita de praf de copt :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 220g zahar
  • 500g branza dulce (puteti adauga cat de multa va place dar eu doar atata am avut)
  • 500g faina (sa fie estetic ca oricum veti folosi muult mai multa,depinde de branza)
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 750 ml ulei
  • smantana
  • zahar pudra
  • dulceata (oricare va place)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie sau otet).

Adaugam faina ,la inceput 500g apoi adaugam cata este nevoie ca sa se formeze un aluat usor de modelat pe care il framantam bine pe masa infainata. Formam o bila micuta (cat pumnul) din aluat,apoi o aplatizam umpic iar in mijloc facem o gaura cu degetul urmand ca mai apoi sa mai formam inca o bila,dar mult mai micuta.Fiecarei bile mari trebuie sa ii corespunda una micuta.

Punem la incins uleiul intr-o oala si adaugam papanasii.Papanasii trebuie intorsi si pe cealalta parte,atentie ca se rumenesc repede.    Cand s-au rumenit ii scoatem pe un servetel sa absoarbe uleiul ,timp in care amestecam smantana (nu am pus gramaj pentru ca faceti cat de mult va trebuie pentru ca papanasii sa fie dulci) cu zaharul pudra. Punem gogoasa de la baza papanasilor,apoi peste punem sosul format din smantana si zahar pudra,punem apoi gogoasa cea micuta,apoi dulceata pe deasupra si sunt gata de servit!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/09/papanasi.html

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi 402492
retete culinare - Papanasi 402493
retete culinare - Papanasi 402494
retete culinare - Papanasi 402495
retete culinare - Papanasi 402496
retete culinare - Papanasi 402497
retete culinare - Papanasi 402498

COMENTARII (13)

Meea 1

25.09.2015, 22:42

Va pup

Meea 1

25.09.2015, 22:43

:*

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!