Papanasi Anamaria

de moi_miruna in Prajituri, 6 Oct 2011 | 3866 vizualizari

 

Este o reteta foarte delicioasa adusa de catre colega mea, Anamaria.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 500 g branza vaci dulce (foarte stoarsa)
  • 450 g faina cernuta
  • 1 cescuta de lapte (150 ml)
  • 100 g zahar pudra
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 ligurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (1 stinsa cu zeama de lamaie, 1 nestinsa amestecata cu zaharul)
  • ulei pentru prajit
  • frisca pentru ornat
  • dulceata de cirese amare
Portii: 17
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi Anamaria:

Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele.

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. 

Adaugam bicarbonatul stins si coaja de la lamaie la sfarsit. Se pune apoi faina si se amesteca usor pana devine ca o coca moale modelabila, fara a se lipi de maini.

S-a intins toata coca pe masa de lucru de aproximativ 1.5 cm, apoi s-a folosit un pahar cu gura mai mare pt a face gogoasa mare. Pe mijloc gaura a fost data cu degetul.

Pentru gogosile mici din coca ramasa de la modelarea gogosilor mari s-au facut bile de marimea unei nuci mici.

Se prajesc in baie de ulei.

Pentru ornat s-a folosit frisca batuta si dulceata de cirese amare puse pe gogasa calduta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi Anamaria 127920
retete culinare - Papanasi Anamaria 127921
retete culinare - Papanasi Anamaria 127922
retete culinare - Papanasi Anamaria 127923

COMENTARII (13)

adry88 1

07.10.2011, 15:43

buni buni

moi_miruna 1

08.10.2011, 10:23

Multumesc mult de aprecieri. Este o reteta care merita facuta!

geta76 1

10.10.2011, 22:38

delicios!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S