Reteta de preparare a papanasilor Anamaria

de moi_miruna in Prajituri, 6 Oct 2011 | 7249 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Este o reteta foarte delicioasa adusa de catre colega mea, Anamaria.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 2 oua
  • 500 g branza vaci dulce (foarte stoarsa)
  • 450 g faina cernuta
  • 1 cescuta de lapte (150 ml)
  • 100 g zahar pudra
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 ligurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (1 stinsa cu zeama de lamaie, 1 nestinsa amestecata cu zaharul)
  • ulei pentru prajit
  • frisca pentru ornat
  • dulceata de cirese amare
Portii: 17
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor Anamaria:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele.

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. 

Adaugam bicarbonatul stins si coaja de la lamaie la sfarsit. Se pune apoi faina si se amesteca usor pana devine ca o coca moale modelabila, fara a se lipi de maini.

S-a intins toata coca pe masa de lucru de aproximativ 1.5 cm, apoi s-a folosit un pahar cu gura mai mare pt a face gogoasa mare. Pe mijloc gaura a fost data cu degetul.

Pentru gogosile mici din coca ramasa de la modelarea gogosilor mari s-au facut bile de marimea unei nuci mici.

Se prajesc in baie de ulei.

Pentru ornat s-a folosit frisca batuta si dulceata de cirese amare puse pe gogasa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adry88 1

07.10.2011, 15:43

buni buni

moi_miruna 1

08.10.2011, 10:23

Multumesc mult de aprecieri. Este o reteta care merita facuta!

geta76 1

10.10.2011, 22:38

delicios!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy- cu firmituri