Papanasi ca ai bunicii

de DIANA B in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 5313 vizualizari

 

Acum 100 de ani cand imi facea bunica papanasi , nu se modelau ca acum si nu li adaugau si gogosica deasupra ptr aspectul acela impecabil ... se facea un aluat simplu de papanasi din ingredintele de toti stiute si fara agenti de crestere , doar ca mai molcut , ptr a se lua cu lingura si a se da la prajit . Se serveau cu smantana din laptele vacutei din curte , si arareori cu gem sau dulceata de cirese sau visine , din copacul din gradina .
M-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta simpla si usor de facut , la fel de delicioasa , dar cu aspect comercial , MINIM .

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 5 oua ,,adevarate"
  • 5 linguri de zahar (fructoza)
  • 10 lg de faina
  • 1lgt praf de copt  
  • 1/2 es vanilie
  • dulceata
  • smantana
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi ca ai bunicii:

In branza de vaci bine scursa si faramitata se incorporeaza , ouale , zaharul , esenta , si faina bine cernuta amestecata cu praful de copt , omogenizandu-se , pana se obtine un aluat moale . Intr-o tigaie nonaderenta se incinge ulei din abundenta , iar cu ajutorul unei linguri , se pun mici gramajoare de compozitie , prajindu-se pe ambele parti , pana la aramirea papanasilor . Cand sunt rumeniti , se scot pe servetele absorbante . Se servesc cu dulceata si smantana din abundenta .

Usor , rapid si mmmmmmmmmm , tare bun .

REMEMBER mama (asa-i spuneam bunicii)

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi ca ai bunicii-0
Papanasi ca ai bunicii-1
Papanasi ca ai bunicii-2

COMENTARII (29)

aziz

aziz 1

30.07.2011, 13:21

ce mai conteaza aspectul, la ce gust divin au!!

Cris2711

Cris2711 1

31.07.2011, 12:34

Diana vreau si eu draga mea,aminitirile sunt frumoase

adry88

adry88 1

05.08.2011, 11:54

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!